Haber

İstanbul Adalet Sarayı’na düzenlenen terör saldırısında öldürülen teröristin geçmişi ortaya çıktı

Dün İstanbul Adalet Sarayı’na düzenlenen silahlı terör saldırısında öldürülen terörist Emrah Yayla ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Yayla’nın geçen yıl ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, 2007 yılında da bomba yapımında kullanılan aletlerle yakalandığı ve cezanın infaz edildiği öğrenildi. ona karşı verildi.

İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı’nda bulunan polis karakoluna dün saat 11.35 sıralarında silahlı terör saldırısı düzenlendi. Çatışmada saldırganlar DHKP-C terör örgütü üyesi Emrah Yayla ve Pınar Birkoç etkisiz hale getirildi. öldürülüp etkisiz hale getirildi. Olayda Dilfıraz Karataş isimli vatandaş hayatını kaybederken, 3’ü polis 6 kişi de yaralandı. Öldürülen Emrah Yayla ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı

Emrah Yayla’nın Haziran 2023’te İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol cezasına çarptırıldığı öğrenildi. İmzalanması durumunda kontrol önlemleri. Öte yandan Yayla hakkında 2022 yılında örgütsel faaliyetleri nedeniyle ayrı bir soruşturma yürütüldüğü, soruşturmanın tekrar olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2022 yılında verdiği takipsizlik kararında, DHKP-C hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 2017 yılından bu yana hakkında yakalama kararı bulunan Kerim Kaya isimli şüphelinin tutuklandığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından terör suçundan arananlar arasında gri kategoride yer alan silahlı terör örgütünden 2021 yılında yakalandı. Şüpheli Kaya’nın ifadeleri üzerine başlatılan soruşturmada bir grup şüphelinin daha yakalandığı belirtildi. Hakkında işlem başlatılan şüpheli Emrah Yayla’nın dosyası ayrılarak soruşturma sürecine devam edildi.

“2022 yılında Çağlayan Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vermek için adliyeye geldim”

Kovuşturmaya yer olmadığı belirtilen kararda, Şüpheli Yayla’nın 8 Nisan 2022’de verdiği ifadede şu ifadelere yer verildi: “Hakkımda açıklama yapan kişiyle cezaevindeyken birkaç kez görüştüm. Aradan 4 yıl geçtiği için şahsı şimdi görsem de tanımam, hakkımda yaptığı açıklamayı da tanımam.” İfadeler tamamen gerçekçi değildir. Cezaevinden çıktıktan sonra örgüt içinde faaliyetlerde bulunacağımı bildiğini söylemesine anlam veremiyorum. Açıkça iftira atıyor. Hakkımda yakalama kararı olduğunu bilmiyordum. 18 Mart 2022’de Çağlayan Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde söz verecek. “Adliyeye geldim. Kaçmak ya da saklanmak gibi bir niyetim yok. Benim bu işe karışmam söz konusu değil.” Cezaevinde örgütsel faaliyet.”

2007 yılında bomba yapımında kullanılan aletlerle yakalandığı ve hakkında mahkumiyet kararı verildiği öğrenildi.

Takipsizlik kararında, 2007 yılında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle yürütülen yargılama sonucunda şüpheli Yayla’nın mahkûmiyet cezasına çarptırıldığı, belgede şüpheli ile bir kişinin bir operasyonda yakalandığı belirtildi. Araçta ve sırt çantasında yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan cihazlar ile patlayıcıların bulunduğu öğrenildi. Ele geçirildiği öğrenildi. Kuşkulu Yayla hakkında 2021 yılında iddianame hazırlandığı ve İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı belirtilen takipsizlik kararında, belge içeriğinin 30’uncu duruşma süresini kapsadığı belirtildi. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, soruşturmanın bu şekilde tekrar olduğu gerekçesiyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi. Kararın verildiği belirtildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu